2010. június 2., szerda

JÖN A KÖNYVHÉT


Deák László: Fogadom ajándékod, idő.
(válogatott versek) szerk. Zsille Gábor

Kortárs költők kincsestára 1.


A Kortárs költők kincsestára sorozatban a napjainkban immár sok kötetes életművel rendelkező költők verseiből adunk egy szűk, de annál fontosabb válogatást bemutatva az életmű egészét, sokszínűségét, irányait és fordulópontjait.


Az első kötet a tragikusan korán elhunyt Deák László verseiből nyújt válogatást. Fanyar életbölcsesség, a nehézségeken fe­lülemelkedő irónia és a pazar nyelvjátékok­ jellemzik költészetét. A fővárosi élet mindennapi helyszíneit, hétköznapjaink soro­zatos nyűgjeit tudta olyan módon versbe foglalni, hogy mindig meglátta a szürke mögött a színeket, a szo­morú mögött a reményt keltő fényt, az esetlenség, gyengeség mögött a lelki nemesség gazdagságát. Reneszánsz típusú­ művész volt: az irodalmon túl értett a zenéhez, különösen a jazzhez, és remekül festett, tagja volt a No 1. művészeti csoportnak. A kötet borítóján is az ő képének részlete látható.


Verseit lapozva újra megelevenedik előttünk az elmúlt négy évtized sajá­tos tükörképe, néha elrajzolt alakokkal, helyzetekkel tűzdelve,­ de mindig kiolthatatlan szeretettel az élet iránt.


Megjelenés éve: 2010

Terjedelem: 144 oldal

ISBN 978-963-9605-93-0

Bolti ár: 2200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése