2010. június 16., szerda

Titusz a török légtérben, komisz komiksz?

 
Posted by Picasa


Mint korábban írtam, a törökök országa nagy, a török tengerpart meg rettentően hosszú.
Hosszú tengerparthoz hasonlatos egy nemlétező emberről szóló végül meg nem írt regény regényének össztákolása is ilyen rozoga, német nevű török halászhajókban ringatózva, miközben fejünk fölött két alak (Titusz és törökje?) himbálózik egy siklóernyő ernyedt kötelén.
Arról az opcióról már esett szó korábban, hogy Tituszom "szófelhőregény" legyen, ám odáig tán mégsem merészkednék töröklerántó bátorságomban, hogy képregényt fabrikáljak
a történetből. Már csak ennek az általam és a légteres alfejezetet vagy beszúrást sugalló Matyi fiam által is kedvelt műfaj nemzetközi nevének viccelődő felhangjai : "Comic strip" miatt sem. Következtében sem. Maradjunk kívül a Szmirnától vagy az egykori görög Trójától nem messzire fekvő kis török halászkikötő veszélyes hullámtörőjén, s figyeljük, mi történik odafenn a levegőben!
Komisz komix. - Végül addig hajtogatjuk e siklóernyő szakadozott selymeit, hogy a szereplőkből- visszamenőleg- komisszárok, komitácsik vagy komenisták lesznek...ami.
--
Hálisten vannak azért magányos harcosok Tituszon kívül is. Figyeltétek a szakállas vietnami veteránt a hírekben, aki egyedül indult az afgán hegyekbe, hogy eltegye végre a láb alól az ő rég kiválasztott, ám zászlajába makacsul kapaszkodó törökjét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése