2010. július 26., hétfő

Megjöttünk a Tiszáról





A hétvégén meglátogattuk egykori általános iskolai osztálytársunkat, Pingiczer Istvánt, a nagy motoros akrobatát és ezermestert, aki mostanában ugyan kisállat-kereskedéssel foglalkozik, de ezermesterként lakóhajót is épít. A műanyag krokodil nem az ő kisállat-kereskedéséből való, és albatroszt se árul, mert az nem kis állat. Megjött Dr. Nagy László épületgépész, energetikus, testépítő és műgyűjtő; átnézett a szomszédból egy másik egykori motoros akrobata, máig népligeti lakos, Erdei Pista, és szalonnát sütöttünk. Ott volt Szalkai Isti is, aki erőműveket tervez, és akivel a 12 év általános után még négy évig a gimibe is együtt jártunk. A Tisza időtlen idők óta kanyarog az Alföldön. Mi ahhoz képest a mi ötven évünk?...

Megjegyzés. Aki már járt itt, talán észleli, hogy a képet, amin Szalkai is szerepel, még utólag idetettem. Ő csak az esős vasárnapon jött meg, de örültünk egymásnak. Nem így volt, Isti? Lehet Megjegyzést írni, fiúk!!! Be lehet jelentkezni rendszeres olvasónak is. :)

1 megjegyzés:

  1. Károly György barátom(karfiol) erre az iwiw-es Versverseny négy szóval topikon kedvesen a következőket előlegezte, hexameterekben:

    (Tisza, rocsó, halászlé, szúnyograj)

    ZSÁNER

    Holt-Tisza partján kocKa-halászlét főz a halászné,
    gyötri a szúnyograj-zene és már mindene viszket.
    Szentes alatt zord férje rocsóval rabsicot üldöz.

    VálaszTörlés