2010. január 22., péntek

Két Birtalan egyszerre! Halmazelmélet és vegytan



Az előbb említett japánírókboltjában január 20-án két Birtalant lehetett látni egyszerre. Róluk is beszéltek, tőlük is olvastak, ők is olvastak, őket is beszéltették. Érdekes volt apa és fiú egyszerre.
Régi talált versem jutott eszembe a dologról, amelyben egy általános iskolás kislány veszi sorra, ki mindenkit látott aznap, sőt kiket Egyszerre! is. Talált papírfecniben még soha ennyi halmazelméleti éleslátást és matematikai ámulatot nem tapasztaltam. Őrzöm is a papírdarabka eredetijét valamelyik kézzel írott verseskönyvemben, bár a belőle készült "vers", melynek csak címét adtam én magam, megjelent a Mozgó Világban, majd 2006-os Aranykor, ezüstkor, vackor című kötetemben is.
Hogy a felolvasások jól sikerültek, arra bizonyíték Kézdy György elismerően csillogó szeme és elragadtatottan figyelmes testtartása.
És hogy ne csak magasabb matematikát, jó költészetet és színészi testtartás-tant emlegessünk, még egy tudomány, a vegytan is jelen volt a kettős Birtalan-esten, hisz a könyveket a Katalizátor Kiadó adta ki...

Talált vers, melynek fiatal íróját irígylem



1 T.F. 2 K.B.

2 K.B. 1 K.Zs.

T.F. + K.Zs. Egyszerre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése