2010. március 2., kedd

MI A FENÉNEK SZLEMMELEK VÉNSÉGEMRE? - Kő a levés?

Nem csak Márta lányom - aki az apai aspirációkat követve szintén prózanyírásra adta a fejét - hanem Amerikába szakadt barátom, Fodor Zsolt analitikus/statisztikus vegyész is azt próbálja kianalizálni belőlem, mért adtam a fejem vénségemre ilyen butaságra.
Nos itt van közelítő válaszom:
"Mért megyek szlemmelni?
Igazuk van, azoknak, akik kezdték, a hagyományos költészet és annak
előadásmódja gyakran tényleg unalmas.
Úgy látszik, amatőröktől és az utcáról jön a friss lendület. Ezért próbálkozom. Tetszett a hangulat, ha néha kissé trágár és hangos volt is.
Ezen a slam poetry-esten is volt rossz angolság, bár a szórványosan jelenlevő külföldiek jól tűrték a magyar gyerekek szokásos dö-it és sz-eit a zöngés és zöngétlen th-k helyett.
Azt meg, hogy létezik a bi- vagy multi-lingual kifejezés, persze kevés magyar szlemmer tuggya, és következetesen two-language meg "mikszt" néven emlegetik a kétnyelvű dolgokat, mert hogy olyanok is voltak.
Blogomban én is azért fabrikáltam mindjárt egy bilingual versikét.
Lehet, hogy következő fellépésemet egy "Régi raggie" című versfeldolgozással kezdem, regös-mondóka átdolgozással:
Bényomoztunk a Királyba, de hó reme-róma. (Mert hogy a Király utcai Sirály kávéházban/gangszínházban vagy hol lesz legközelebb, március 20-án, immár nemzetközi Slam Poetry szesin. (Ez utóbbit időnként zen-dozsókban szesinező Miklós fiam kedvéért írom ilyen japánosan, no meg a Miksztről is ő jutott eszembe.)"
A szlemmeléssel kapcsolatos egyelőre vegyes érzéseim talán valamelyest fölismerhetők a Kőleves ( Kő levés?) cégére előtt készült kis önarcképemen...

MIKLÓS FIAM EGYÉBKÉNT MA ÉPP 33 ÉVES. ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése